اسلایدجهاد کشاورزی

صرفه‌جویی ۲۷ هزار میلیارد تومانی با طرح هوشمندسازی یارانه آرد

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی، در آئین ارائه دستاوردهای طرح ملی هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رونمایی از بزرگترین سامانه اشتراک‌گذاری تجربه خرید با اشاره به طرح هوشمندسازی یارانه آرد گفت: تمام تلاش ما در طرح هوشمندسازی یارانه آرد این بود که در عمل نشان دهیم که اصلاحات اقتصادی باید با توجه به تنوع فرهنگی و اجتماعی کشور عملی شود. پیشنهاد اینکه مسئله آرد و نان را چگونه مدیریت کنیم از چند ماه قبل از اجرای طرح به برخی دیگر از ارگان‌ها هم سپرده شده بود.

خاندوزی گفت: سه گام در اجرای این طرح اتفاق افتاد. گام اول شفاف‌شدن داده‌های اقتصادی در توزیع آرد و پخت نان بود که حاکمیت اشراف پیدا کند تا تولید آرد چقدر است، مصرف نان چقدر است و از این دست سوال‌ها. در نیمه اول سال ۱۴۰۲، گام دوم، یعنی هوشمندسازی نحوه تخصیص و جبران منابع نانوایی‌ها و … صورت گرفت. گام سوم نیز مردمی‌سازی نظارت بر این طرح است که از امروز اتفاق می‌افتد.

وی از صرفه جویی ۱/۵ میلیون تنی مصرف آرد و به طور کلی هزینه ۲۷ هزار میلیارد تومانی با اجرای طرح هوشمندسازی خبر داد.

وزیر اقتصاد گفت: میلیون‌ها نفر از امروز می‌توانند در مورد جزئیات و کیفیت و نحوه خدمت‌رسانی نانوایی‌ها و همچنین قیمت ارائه نان نظردهی کنند.

وزیر اقتصاد افزود: آنچیزی که به عنوان خروجی و دستاورد این طرح است، کاهش و صرفه‌جویی بیش از ۱/۵ میلیون تن در مصرف آرد کشور نسبت به آن چیزی که می‌توانست همچون سال‌های گذشته هدر رود، است. در سال ۹۸، ۸/۱ میلیون تن، در سال ۹۹، ۸/۳ میلیون تن و در سال ۱۴۰۰، بیش از ۸/۵ میلیون مصرف آرد کشور بوده است. این در حالی است اگر با همین روند (سالی ۲-۳ درصد رشد) محاسبه کنیم میزان مصرف در سال ۱۴۰۱ باید ۸/۸ میلیون تن و میزان مصرف در سال جاری باید به بیش از ۹ میلیون تن می‌رسید.

خاندوزی افزود: اما در سال گذشته با توجه به حذف ارز ترجیحی و با توجه به اینکه قیمت سایر کالاها افزایش پیدا کرده بود ولی قیمت نان، افزایش پیدا نکرد، می‌توانست منجر به افزایش مصرف این کالا شود. اما چیزی که اتفاق افتاده است این است که با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان میزان مصرف آرد در سال ۱۴۰۱، به ۸/۲ میلیون تن و در پایان امسال به جای ۹ میلیون تن به ۸/۱ میلیون تن خواهد رسید.

وی گفت: بنابراین مصرف آرد کشور بعد از پنج سال به میزان آرد سال ۹۸ برمیگردد. همچنین نکته دیگر این است که با توجه به هدرروی‌های سال‌های گذشته، با اجرای این طرح، آرد بیرون شبکه نیز تحت کنترل درآمده است و قیمت این آرد دو برابر افزایش پیدا کرد و همچنین کاهش ۵۰ درصدی جوازهای واحدهای صنفی، نشان می‌دهد این سیاست توانسته هدر رفت آرد را کاهش دهد.
خاندوزی در پایان گفت: با ادامه این روند حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان (۱/۵میلیون تن) در سال کاهش هزینه‌های تأمین آرد یارانه‌ای کشور است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا