افزایش ۵ برابری تولید محصولات کشاورزی با اتکا به دانش و فناوری
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی)، دکتر سیدمجتبی خیام نکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی، اظهار کرد: با توجه به فارغالتحصیلان بخش کشاورزی باید شرکتهای دانشبنیان افزایش بیشتری داشته باشند.
وی با بیان این که صنعت گیاهان دارویی میتواند اقتصاد کشور را متحول کند، خاطرنشان کرد: بهرغم منابع اولیه فراوان گیاهان دارویی در کشور، شرکتهای داروسازی مواد اولیه خود را از خارج کشور وارد میکنند و این به ضرر بخش کشاورزی است.
دکتر خیام نکویی گفت: امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی و فعالان بخش تحقیقات کشاورزی، سامانههای رزومه هوشمند و اثربخشی محققانه بخش کشاورزی و همچنین از دستاورد تحقیقات بخش کشاورزی نان سبوسدار که آرد آن بدون سبوسگیری تولید میشود، اصلاح ویژگیهای انگور، تولید خوراک دام با بذر خرما، افزایش ماندگاری پسته تازه برای صادرات به کشورهای همسایه و واکسن دوگانه برای ماهی قزلآلا که باعث مقاومسازی در زمان تولید است، رونمایی شد.
وی افزود: ۲۰۰ هزار هکتار کشت کلزا آلوده به گل جالیزای است که بر اساس دستاورد جدید مبارزه بیولوژیک صورت میگیرد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: طی ۴ دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تولید محصولات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن با افزایش ۵ برابری به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است که بخش قابل توجهی از آن ناشی از پژوهشهای بخش کشاورزی بوده که منجر به افزایش کمی و ارتقای کیفی محصولات شده است.
وی افزود: در شرایط کنونی که در حوزه غذایی در دنیا تحریم هستیم با استفاده از کارهای تحقیقاتی میتوانیم در بسیاری از محصولات به خودکفایی کامل و در بخشی به خود اتکایی برسیم.