اخبار ویژهتعاون روستاییجهاد کشاورزی

در دستور کار قرار گرفتن باز مهندسی در تعاون روستایی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، علی‌اکبر متکان، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در مراسم معارفه سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار کرد: تعاون روستایی یکی از سازمان‌هایی است که دارای قوی‌ترین و جامع‌ترین اساسنامه بوده و دارای ظرفیت بالایی است که می‌تواند در حوزه‌های مختلف نقش‌آفرینی کند.

وی افزود: با توجه به تغییرات و تحولات شکل گرفته در بخش کشاورزی، تعاون روستایی باید بازمهندسی در ساختارها را در دستور کار قرار دهد؛ این بازمهندسی اجازه می‌دهد تا تعاون روستایی با شبکه مویرگی که در کل کشور و در دورترین روستاها دارد بتواند به بخش کشاورزی خدمات‌رسانی داشته باشد.

متکان تصریح کرد: یکی از شرایط موفقیت تعاون روستایی این است که از ظرفیت تشکل‌های بخش کشاورزی برای عملیاتی کردن مأموریت‌های وزارت جهاد کشاورزی استفاده کند.

وی با اشاره به این که امروز تعاون روستایی به‌عنوان بازوی اجرایی و عملیاتی جهاد کشاورزی نقش مهمی را در حوزه خرید محصولات کشاورزی دارا است، ادامه داد: به نظر می‌رسد برای ایجاد تحول در تعاون روستایی علاوه‌بر تغییر ساختار و به روزرسانی آن باید در جهت حرکت به سمت تعاونی‌های نسل سوم یا همان تعاونی‌های بازارگرا حرکت کرد تا در حوزه بازار نقش‌آفرینی جدی داشته باشد و از ساختار سنتی خارج شود.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در برنامه وزیر جهاد کشاورزی توجه ویژه به تحول در سازمان مرکزی تعاون روستایی شده است که امیدوارم با حضور دکتر قادری‌فر در راس این سازمان بزرگ، حرکت نوگرایی را در جهت خدمات‌رسانی به بهره‌برداران کشاورزی و پشتیبانی از زنجیره تأمین کشاورزی داشته باشیم و حرکت خوبی در جهت انسجام بخشی تشکل‌های کشاورزی و ایجاد تشکل‌های فراگیر در هر یک از حوزه‌های تخصصی کشاورزی برداشته شود.

تأثیر فناوری‌های نوین بر مهاجرت معکوس در کشور

در ادامه این مراسم، دکتر اسماعیل قادری‌فر، سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، نوآوری در بخش‌های کلیدی را یکی از ارکان توسعه اقتصادی روستا‌ها دانست و اظهار کرد: سازمان مرکزی تعاون روستایی با رویکرد خدمت‌رسانی به مردم، حامی تولیدکننده و مصرف‌کننده است.

وی با اشاره به این که سازمان تعاون روستایی نقش تنظیم‌کننده را دنبال خواهد کرد، افزود: با استفاده از فناوری‌های نوین، این امر محقق می‌شود.

دکتر قادری‌فر ادامه داد: سازمان تعاون روستایی به‌دنبال حفظ وحدت تشکل‌های سازمان است؛ چرا که تشکل‌ها و اتحادیه‌های متعددی داریم که ظرفیت خوبی دارند و همواره باید شاهد ادغام اتحادیه‌های موازی باشیم.

این مقام مسئول با تأکید بر هوشمندسازی زنجیره تأمین، افزایش نفوذ فناوری‌های نوین و توسعه و ترویج کشاورزی قراردادی بیان کرد: از مجموع ۱۰ هزار استارت آپ در کشور، ۲۰ درصد آن در حوزه کشاورزی و صنعت غذا فعال هستند که باید خدمت‌رسان روستا‌ها باشند.

وی با اشاره به تأکید وزیر جهاد کشاورزی بر توسعه کشاورزی قراردادی خاطرنشان کرد: باید کشت قراردادی در قالب فناوری‌های نوین انجام شود، چرا که این امر به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده است و به عبارت دیگر استفاده از فناوری‌های نوین موجب شده که نسبت مهاجرت معکوس حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد ارتقاء یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا