اسلایدجهاد کشاورزی

ثبت ۲۴۷ تعاونی اتحادیه عشایری با هدف خدمت‌رسانی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، بیژن زیلانی با اشاره به اهمیت و نقش تعاونی‌ها و اتحادیه‌های عشایری در تامین مایحتاج زندگی و تولید جوامع عشایر بیان کرد: عشایر برای تسهیل شرایط زندگی و تولید خود، از دو بخش دولتی و تشکل‌های تعاونی عشایری خدمت می‌گیرند. سرمایه این تعاونی‌ها توسط خود عشایر تامین شده است.

وی ادامه داد: وظیفه این تشکل‌ها و تعاونی‌ها در دو بخش شامل توزیع ارزاق و مایحتاج خود عشایر مانند آرد و ارزاق، و همچنین در بخش دیگر، توزیع نهاده‌های دامی تعریف شده است.

زیلایی افزود: ۹۰ درصد زندگی عشایر مبتنی بر دام و دامپروری است و ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر تولید می‌شود. از این رو، یکی از وظایف این شبکه تعاونی، تأمین علوفه مورد نیاز عشایر به‌صورت مدت‌دار، با هدف جلوگیری از عرضه زود هنگام دام به بازار و همچنین افزایش حجم تولید و افزایش درآمد خانواده‌های عشایری است؛ تا عشایر ناچار به عرضه دام خود با وزن ۲۰ کیلوگرم، به‌دلیل کمبود علوفه نباشند.

وی گفت: در صورتی که با تأمین نهاده‌ و تعلیف دستی، عشایر این امکان را داشته باشند که  وزن دام را به ۴۰ کیلوگرم برسانند، هم میزان گوشت تولیدی کشور افزایش پیدا کرده است و هم خانواده عشایری توان مالی بهتری پیدا می‌کند. تحقق این اتفاق برنامه و سیاست ماست.

سرپرست دفتر امور تعاونی‌ها و نظام بهره‌برداری سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: بخشی از این نهاده‌ها از طریق تسهیلات تخصیصی و بخشی دیگر از طریق سرمایه خود عشایر در قالب تعاونی‌ها، در زمان فراوانی علوفه تأمین می‌شود.

وی اضافه کرد: تعاونی‌ها علوفه را با قیمت مناسب خریداری و ذخیره سازی می‌کنند تا در فصول پاییز و زمستان که تولید علوفه وجود ندارد، با قیمت مناسب و مدت‌دار، در اختیار عشایر قرار گیرد. چرا که عشایر به دلیل سبک زندگی خود امکان ذخیره‌سازی علوفه را ندارند و این یکی از وظایف تشکل‌های عشایری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا