اسلایدجهاد کشاورزی

عیار بالای طلای سرخ در بام ایران

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، در چهارمحال و بختیاری، چهارمحال و بختیاری مهد تولید محصولات کشاورزی متعدد ازجمله بادام، گندم، جو، سیب‌زمینی، هلو، گردو، زعفران و…. در کشور است، عموم محصولات تولیدی در این استان از کیفیت بالایی برخوردار هستند، این استان به علت داشتن ارتفاع بالا از سطح دریا و تابش مستقیم نور خورشید قابلیت کشت بسیاری از محصولات ازجمله زعفران را دارد.

در بیش از یک دهه گذشته اختاپوس خشک‌سالی چهارمحال و بختیاری را در برگرفته، بنابراین کشاورزان برای تولید محصولات خود با چالش تأمین آب مواجه شده‌اند، بنابراین کشت محصولات کم‌آب بر و اقتصادی در اولویت سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفت و کشاورزان به کشت این محصولات ترغیب شدند.

همواره در ابتدای تغییر سیاست‌های بخش کشاورزی، مقاومت‌هایی از سوی کشاورزان مشاهده می‌شود، اما اگر مزایا برای بهره‌برداران به‌درستی تبیین شود، این قشر نیز به تغییر الگوی کشت روی می‌آورند.

زعفران یکی از محصولات صادراتی با ارزآوری بالا است که به طلای سرخ در جهان مشهور است و به گفته کارشناسان، کیفیت زعفران تولیدی در چهارمحال و بختیاری از انواع مرغوب آن از هر نظر در کشور محسوب می‌شود و می‌توان گفت بام ایران پهنه طلای سرخ است.

مجری گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص تولید زعفران در استان، بیان کرد: ۲۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت زعفران اختصاص پیداکرده است.

یزدان احمدزاده بابیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در چهارمحال و بختیاری نسبت به سال گذشته افزایش پیداکرده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود از سطح زیر کشت زعفران در استان دو تن محصول برداشت شود، میانگین برداشت زعفران در هر هکتار بین هفت تا هشت کیلوگرم است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از استان‌های کشور دچار خشک‌سالی هستند، یادآور شد: به همین علت یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی کشت محصولات کم‌آب بر و اقتصادی مانند زعفران است.

احمدزاده با تأکید بر اینکه در سال جاری ۱۵ تن پیاز زعفران در بین کشاورزان چهارمحال و بختیاری توزیع‌شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام به‌منظور تشویق کشاورزان به کشت زعفران انجام‌شده است.

مجری گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: کشاورزان زعفران کار باید قبل از طلوع آفتاب اقدام به برداشت زعفران کنند، اگر بعد از طلوع آفتاب برداشت زعفران انجام شود، خواص زعفران کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه زعفران تولیدی در چهارمحال و بختیاری به علت ارتفاع بالا از سطح دریا و اقلیم آب و هوایی عیار بالایی دارد، توضیح داد: برداشت زعفران در این استان به‌صورت دستی انجام می‌شود، در بحث مکانیزاسیون در برداشت و فرآوری زعفران جای کار بسیار است که به همین منظور تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا