اسلایدجهاد کشاورزی

کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب با کشت پاییزه چغندرقند

با توسعه کشت چغندرقند پاییزه در راستای برنامه اصلاح الگوی کشت، بهره‌وری افزایش و مصرف آب 30 درصد کاهش می‌یابد.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از روابط عمومی سازمان تات، رئیس موسسه تحقیقات چغندرقند کشور در بازدید از پایلوت چغندرقند در پردیس و سایت ملی دیم امامزاده جعفر گچساران و کارخانه قند یاسوج، توسعه کشت چغندرقند پاییزه را راهکاری در جهت افزایش بهره‌وری عنوان کرد و گفت: با کشت پاییزه چغندرقند در راستای برنامه اصلاح الگوی کشت، ۳۰ درصد مصرف آب کاهش می‌یابد.

داریوش طالقانی در خصوص ارقام چغندرقند پاییزه مرکز تحقیقات گچساران اظهار داشت: این ارقام حاصل تلاش ۵ ساله محققان این مرکز تحقیقات است که دارای عملکرد حدود ۹۰ تن در هکتار و عیار ۱۶ درصدی است و این نشان از پتانسیل بالای مناطق گرمسیری در توسعه کشت چغندرقند پاییزه دارد.

وی از جمله مزایای کشت در مناطق گرمسیری را دوام، سطح برگ بالا و مقاومت به آفات و بیماری دانست و گفت: سند امنیت غذایی در جهت کاهش مصرف آب به میزان ۳۰ درصد در برنامه است که با کشت پاییزه می‌توان به این افق دست یافت.

رئیس موسسه تحقیقات چغندرقند کشور خاطرنشان کرد: از دیگر مزایای این نوع کشت کاهش حقابه تولید شکر از ۴ میلیارد متر مکعب به ۲.۷ میلیارد متر مکعب در سال ۱۴۱۰ است که این امر به خوکفایی در تولید شکر کمک می‌کند.

وی بیان کرد: دو استان را برای توسعه کشت چغندرقند پاییزه در کشور انتخاب کردیم که یکی از این استان‌ها کهگیلویه و بویراحمد و دیگری خراسان‌رضوی است.

طالقانی، مکانیزاسیون و ظرفیت صنعتی محدود در استان را از جمله محدودیتهای کشت و توسعه چغندرقند برشمرد و گفت: این مشکل باید با همکاری سازمان جهادکشاورزی و مدیریت کارخانه قند یاسوج رفع شود.

در پایان؛ مصوب شد پایلوت کشت پاییزه چغندر قند با مدیریت این مرکز در دشت لیشتر و باشت اجرایی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا