اسلایدجهاد کشاورزی

خودکفایی در تولید شکر بدون آسیب به محیط زیست امکان‌پذیر است

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: ما می‌توانیم در تولید شکر خودکفا شویم بدون آن که به آب، خاک، محیط زیست و اکولوژی کشور آسیب وارد شود.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، علیرضا مهاجر در گردهمایی سالانه هماهنگی و برنامه‌ریزی کشت پاییزه چغندرقند برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اظهار داشت: برای دستیابی به خودکفایی شکر، موسسه تحقیقات چغندرقند با معرفی ارقام مناسب وظیفه خود را انجام می‌دهد، اما اقداماتی همچون مصرف بهینه آب، اصلاح خاک و وارد نکردن شکر به کشور در زمان برداشت چغندر قند نیز مهم است.

وی تغذیه، مصرف بهینه کود و استفاده بهینه سم برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها و توسعه روش‌های نوین آبیاری را از دیگر عوامل مهم افزایش تولید این محصول عنوان کرد.

مهاجر در همین حال بر بیمه کردن چغندرقند تاکید و تصریح کرد: ما باید با راهکارهایی بتوانیم به ویژه چغندر پاییزه را ۱۰۰ درصد بیمه کنیم، زیرا آسیبپذیری در چغندر پاییزه به علت اتفاقات جوی بیشتر از محصول بهاره است.

وی در همین حال توسعه مکانیزاسیون در حوزه چغندرقند پاییزه را ضروری خواند و گفت: یکی از راهکارهای افزایش تولید چغندرقند پاییزه در راستای خودکفایی شکر، استفاده از دستگاه‌های جدیدتر، چابک‌تر و کم‌هزینهتر می‌باشد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اذعان داشت: ما باید به دنبال راه‌های کاهش هزینهها در کاشت، داشت و برداشت چغندر قند باشیم.

وی بیان داشت: برای افزایش بهره‌وری در تولید شکر نیز می‌توان کارخانه‌های مدرن‌تری را در داخل کشور احداث و کارخانه‌های موجود را بازسازی کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا