آب و خاکاسلایدجهاد کشاورزی

نهایی شدن فاینانس چین برای اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، رضا عظیمی امروز در نشست خبری در پاسخ به این سؤال که آخرین وضعیت فاینانس چین برای پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان به کجا رسیده است، گفت: فاز دوم این پروژه در سطح ۲۲۵ هزار هکتار نیاز به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد که تلاش می‌کنیم از طریق فاینانس چین اعتبار آن را تأمین کنیم.

وی ادامه داد: انجام فاینانس کار زمان‌بری است که یکسری اقدامات در داخل و یکسری اقدامات در خارج باید انجام شود. در داخل کشور گرفتن توافقات بانک مرکزی انجام شده و تمدید ماده ۶۲ نیز انجام می شود اما در زمینه اقدامات خارجی، آن‌ها تضامینی از ما می‌خواهند که باید اجرایی شود.

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر گفت: اگزیم بانک چین به ایران آمده بود و درباره فاینانس این پروژه مذاکراتی انجام شده است، اما معلوم نیست که آیا همه این اعتبار و یا بخشی از آن را تقبل کنند.

به گفته این مسئول، پیش‌بینی شده که فاز ۲ طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان پنج سال زمان ببرد و قرار است شبکه‌های اصلی و فرعی آن توسط وزارت جهاد و کشاورزی اجرا شود، در حالی که در فاز اول  شبکه‌های اصلی توسط وزارت نیرو انجام شده بود.

عظیمی با بیان اینکه در تأمین پروژه فاز ۲ طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان تنها متکی به فاینانس چین نیستند، گفت:‌ یکی از منابع ما صندوق توسعه ملی خواهد بود، علاوه بر آن از محل تهاتر نفت خام که طبق قانون توسط وزارت دفاع انجام می‌شود منظور شده و علاوه بر آن، از محل ۳ درصد نفتی که مربوط به خوزستان است، به دنبال تأمین اعتبار اجرایی این فاز هستیم.

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر، گفت: چینی‌ها به دنبال این هستند که در مقابل اعتباری که می‌پردازند سود بانکی دریافت کنند، ضمن اینکه حق بیمه پروژه را هم دریافت خواهند کرد و اخیراً تضامینی برای این مبالغ می‌خواهند که فرایند تکمیل آن انجام می‌شود.

عظیمی با بیان اینکه فاز ۲ طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان در مساحت ۲۵۵ هزار هکتار است، گفت: مطالعات ۱۰۲ هزار هکتار آن تمام شده و برای مطالعات بقیه هم باید اعتبار پرداخت شود.

مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر در ادامه درباره پروژه غرب و شمال‌غرب کشور گفت: این پروژه برای جمع‌آوری آبهای فرعی و سرگردان در مناطق مرزی اجرایی می‌شود که در منطقه پارس‌آباد اردبیل سد خداآفرین احداث شده که ۲۶ هزار هکتار از مناطق پایین‌دست آن در قالب کشت و صنعت، کشت می‌شود و  ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر مهندس در آن مشغولند.

وی همچنین از اجرای طرح مقابله با ریزگردها خبر داد که طی حقابه سه ساله‌ای که از رود کارون گرفته شده، کانال ۶۰ کیلومتری با عرض ۵۰ متر و با دبی آب ۲۰ متر بر ثانیه به کانون ریزگردها در جنوب‌شرق اهواز منتقل می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی که چرا با وجود اجرای این طرح مشکل ریزگردها در منطقه حل نشده است، گفت: این اقدامات انجام شده و باید پوشش گیاهی در منطقه ایجاد شود تا مانع بروز ریزگرد در منطقه بشود.

عظیمی همچنین از افتتاح پروژه «یکانات» در منطقه جلفای آذربایجان شرقی در هفته دولت خبر داد و گفت: این طرح ۱۴۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار منطقه را پوشش خواهد داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا