اسلایدجهاد کشاورزیزراعت

پایداری تولید گندم، برنامه مهم وزارت جهاد کشاورزی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، علیرضا مهاجر در سفر به خوزستان در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: حدود ۲۰ درصد نیاز کشور به گندم در استان خوزستان تأمین می‌شود و با توجه به پتانسیل‌های موجود در این استان میزان تولید می‌تواند به بیش از این برسد.

معاون امور زراعت در وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر مدیریت مناسب از ظرفیت‌های موجود انجام شود باعث افزایش درآمد کشاورز، افزایش سرانه ملی در استان و برطرف شدن نیاز کشور به محصولات استراتژیک خواهد شد.

وی یکی از اهداف مهم وزارت را پایداری تولید گندم عنوان و اضافه کرد: یکی از روش‌های پایداری تولید، تناوب زراعی است و بهترین تناوب در غلات، تناوب به‌وسیله محصول کلزا است.

مهاجر بابیان اینکه در سال زراعی گذشته یک‌میلیون و ۷۲۰ هزار تن گندم و بیش از ۵۰ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش تولید گندم، تناوب آن با کلزا بوده است و به همین دلیل قیمت خرید کلزا دو برابر قیمت گندم اعلام شد.

وی ادامه داد: پایداری تولید گندم، کمک به صنعت زنبورداری، ایجاد هوای سالم، کمک به معیشت کشاورز ازجمله اثرات تناوب گندم با رده است.

مهاجر بابیان اینکه درزمینهٔ کشت قراردادی و تأمین نهاده‌ها امتیاز ویژه‌ای به کشاورزان گندم‌کار و کلزاکار استان اعطا می‌شود، یادآور شد: دولت ۷۰ درصد هزینه کودهای پتاسه و فسفاته کشاورزان را به‌صورت یارانه‌ای پرداخت می‌کند، همچنین یارانه کودهای ازته تا ۸۰ درصد افزایش‌یافته است.

وی توضیح داد: بهره‌وری آب و مصرف بهینه کود نیز باعث افزایش تولید می‌شود و در همین راستا شرکت‌های نیشکری را به استفاده از روش‌های آبیاری تیپ و زیرسطحی متقاعد کرده‌ایم که استفاده از این روش‌ها ۵۰ تا ۶۰ درصد مصرف آب را کاهش می‌دهد.

مهاجر خاطرنشان کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه‌های آبیاری تحت‌فشار توسط دولت به‌صورت یارانه‌ای به کشاورز اعطا می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا