اسلایدجهاد کشاورزی

افزایش بهره‌وری و مطلوبیت‌سازی، دو مؤلفه الگوی کشت

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به گرم شدن دو درجه‌ای ایران نسبت به ۵۰ سال گذشته گفت: با  تغییر اقلیم و کاهش میزان بارندگی، در طول این چهار دهه میانگین بارندگی کشور از ۲۵۰ میلی‌متر به ۲۲۰ میلی‌متر رسیده و خشکسالی گسترش پیدا کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت دانشی در حوزه کشاورزی کشور گفت: ۱۲ هزار نفر هیات علمی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می‌کنند که با مشارکت آن‌ها به‌طور مستقیم در حوزه اجرای  سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی شاهد اتفاقات مثمر ثمری خواهیم بود.

وی کشاورزان را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در موفقیت سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی دانست و اضافه کرد: میانگین سن کشاورزان تقریباً ۵۴ سال است و بیش از ۵ میلیون بهره‌بردار داریم که تولیدکننده هستند. این در حالی است که به‌تناسب افرادی که بازنشسته می‌شوند، نیروی انسانی مکفی تربیت نمی‌کنیم. بنابراین در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی تربیت کشاورزان آینده در دستور کار است.

وی خاطر نشان کرد: در کشور حدود ۸۳۰۰ گونه گیاهی داریم که ۲۰۰۰ گونه فقط بومی جمهوری اسلامی است و بیش از ۲۲۰۰ گونه گیاهان دارویی است. از طرفی ۳۰۰ روز از ۳۶۵ روز کشور آفتابی است و این یعنی ظرفیت انرژی که می‌توانیم در بخش کشاورزی به کار ببریم بالا است.

خیام نکویی الگوی کشت را مبتنی بر آمایش سرزمینی دانست و اظهار کرد:  افزایش بهره‌وری و مطلوبیت سازی دو مؤلفه  الگوی کشت است و استفاده از این دو مؤلفه همراه با افزایش ضریب نفوذ دانش اتفاقات خوبی را می‌تواند در بخش کشاورزی رقم بزند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  گفت: میوه اصلی دانش‌بنیان شدن افزایش بهره‌وری و حفاظت از منابع پایه آب، خاک و ذخایر ژنتیکی است و در تعریف دانش‌بنیان شدن کشاورزی افزایش میزان کَمی در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا