اسلایدامور دامجهاد کشاورزی

اجرای طرح تحقیقاتی برای بی‌نیازی از واردات ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز

رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: با اجرای کامل طرح 5 ساله ارتقای کمی و کیفی تولید گوشت قرمز، نیاز کشور به واردات سالانه 150 هزار تنی این محصول برطرف می‌شود.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، حسن خمیسآبادی افزود: طرح ارتقای کمی و کیفی تولید گوشت قرمز از اواخر سال گذشته در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با هدف تامین و ثبات نسبی تولید گوشت قرمز در داخل کلید خورده است.

وی اظهار داشت: در قالب این طرح، تحقیقات و تلاقی نژادها با صفات ممتاز در دو بخش گوشت دام سبک و سنگین در بازه زمانی پنج سال انجام می‌شود.

خمیسآبادی با اشاره به تنوع نژادی در دام‌های سبک و سنگین در کشور، تصریح کرد: در حوزه دام سبک ۲۷ نژاد گوسفند و در دام سنگین، نژادهای پربازده مانند هلشتاین، مونت بیلیارد و سمینتال داریم و این موسسه با برنامه‌ریزی انجام شده قصد دارد از طریق طرح‌های تحقیقاتی ترمینال کراس بین نژادها، میزان کمی و کیفی گوشت قرمز را افزایش دهد به طوری که این طرح تحقیقاتی بسته به میانگین نژادهای پایه می‌تواند ۲۰ تا ۵۰ درصد تولید گوشت در ن‏‏ٌتاج را نسبت به والدین افزایش دهد.

وی توضیح داد: براساس این طرح، نژادهای مختلف با صفات برتر و ژن‌های ممتاز در تولید گوشت، از طریق تلاقی‌گیری با نژادهای مختلف، انتخاب و صفات برتر به نسل بعد منتقل می‌شود و نٌتاج حاصل از تلاقی‌گری برای حفظ ذخایر ژنتیکی وارد کشتارگاه و از گله حذف می‌شوند.

رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور بهره‌گیری از نژادهای پربازده خارجی را یکی دیگر از راهکارهای ارتقای کمی و کیفی تولید گوشت قرمز عنوان و بیان کرد: برخی از نژادهای داخلی توانایی تلاقی‌گری با نژادهای پربازده خارجی را دارند.

وی درباره کمبود منابع آبی برای تامین علوفه دام داخلی نیز گفت: تلاش می‌کنیم با طرح‌های تحقیقاتی در حوزه تغذیه دام از جمله استفاده از پسماندها و ضایعات بخش کشاورزی و همچنین استفاده از علوفه‌های کم‌آب‌بر، علاوه بر ارتقای کمی و کیفی تولید گوشت در کشور، از حداقل نیاز آبی بهره ببریم.

خمیسآبادی ادامه داد: رویکرد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و بخش تحقیقات کشاورزی، توسعه و ترویج علوفه‌های کم‌آب‌بر برای تامین نیاز غذایی دام‌ها است.

وی از کسب دانش فنی خوراک کامل دام از پسماندها و ضایعات کشاورزی برای دامداری‌های سنتی و عشایری خبر داد و اذعان داشت: امکان جیرهنویسی برای دام‌های سنتی، روستایی و عشایری به سختی انجام می‌شود و این موسسه با ابتکاری که داشته و با توجه به کسب دانش فنی، خوراک کامل دام از پسمانده و ضایعات کشاورزی را تهیه و فرمول آن را براساس شرایط فیزیولوژیکی دام در اختیار دامداران و کارخانه‌های خوراک دام، قرار داده است.

خمیسآبادی گفت: دانش فنی خوراک کامل دام از دو سال پیش در این موسسه بدست آمده و از سال گذشته به صورت آزمایشی در برخی استان‌ها مانند مازندران، کردستان، کرمانشاه و خراسان رضوی در اختیار دامداران قرار داده‌ایم.

وی اظهار داشت: این موسسه برنامه‌های دیگری از جمله ارتقای کیفیت کمی و کیفی گوشت سفید، برنامه جامع زنبور عسل و برنامه جامع خوداتکایی در تولید علوفه و حفظ ذخایر ژنتیکی و اصلاح نژاد دام را در دستور کار خود دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا