اسلایدجهاد کشاورزیشیلات و آبزیان

نقش مؤثر شیلات در افزایش صادرات غیرنفتی کشور

رئیس سازمان شیلات ایران از اختصاص 15 هزار استخر دو منظوره برای انجام فعالیت‌های آبزی‌پروری خبر داد و گفت: تاکنون 5 هزار و 500 استخر ماهی‌دار شده‌اند که این امر نشان از پیشرفت بیش از 30 درصدی احداث استخرهای دومنظوره شیلاتی دارد.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران، سیدحسین حسینی در شورای معاونان سازمان شیلات که با حضور معاونان، مدیران ستادی و استانی به صورت وبیناری برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته نیروی انتظامی گفت: زحمات یگان حفاظت منابع آبزی سازمان شیلات که با همکاری دریابانی و نیروهای استانی در راستای صیانت از این ذخایر ارزشمند آبزیان شبانه‌روزی تلاش می‌کنند، بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.

وی افزود: اقدامات بسیار موثری در راستای افزایش نظارت‌ها در حوزه تردد شناورها با راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند در سازمان شیلات ایران انجام شده و امید است هرچه سریع‌تر نقایص و مشکلات آنها مرتفع شود.

حسینی از پیشرفت بیش از ۳۰ درصدی احداث استخرهای دو منظوره خبر داد و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده ۱۵ هزار استخر دومنظوره برای انجام فعالیت‌های آبزی‌پروری اختصاص خواهد یافت که تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ استخر ماهی‌دار شده و این امر نشان از پیشرفت بیش از ۳۰ درصدی دارد.

رئیس سازمان شیلات ایران به افزایش بکارگیری مکانیزاسیون در حوزه آبزی‌پروری، حل مشکلات مربوط به خوراک آبزیان، کنترل قیمت تون‌ماهی در زمان صید، ارزیابی‌های مربوط به صدور مجوزها، تامین تخم چشم‌زده مورد نیاز صنعت آبزی‌پروری، رهاسازی بچه‌ماهیان در راستای بازسازی ذخایر به صورت مستمر، مشارکت صیادان و پرورش دهندگان با تجربه در طرح‌های پرورش ماهی در قفس را مورد تاکید قرار داد و گفت: با هدفگذاری جایگزینی بخشی از پروتئین مصرفی خانواده ها با پروتئین آبزیان، برای ایجاد بازارهای تخصصی باید بیش از پیش همت گمارد.

وی ادامه داد: ارزان‌سازی، تنوع‌بخشی و خارج شدن از رویکرد سنتی در حوزه عرضه و مصرف آبزیان از ضروریات بوده و در این راستا لازم است از حضور نخبگان و سرمایه‌گذاران استفاده شود و با برون‌سپاری بخشی از مسوولیت‌ها، آبزی مصرفی را با رویکرد ویژه ای دنبال کنیم.

حسینی از تکلیف تولید ۱.۸ میلیون تن آبزی در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: میثاق‌نامه شیلات با وزارت جهادکشاورزی، این رقم تولید است که باید الزامات مربوط به صدور مجوزها، اولویت‌های بودجه‌ای و سایر موارد مدنظر قرار گیرد.

رئیس سازمان شیلات، توسعه سواحل مکران را که تاکنون انجام ۱۴ پروژه آن عملیاتی شده و توسعه دریامحور که جلسات مربوطه آن در حال انجام است را دو ماموریت ویژه سازمان در کنار برنامه هفتم توسعه و سند امنیت غذایی برشمرد و گفت: در راستای افزایش ارزآوری‌های غیرنفتی ضرورت دارد که در حوزه صادرات به رقم ۵۰۰ میلیون دلاری که می‌تواند جهش قابل توجهی را برای کشور ایجاد کند، فکر کنیم.

وی از معافیت آب‌بها در حوزه الگوی کشت خبر داد و افزود: فعالیت‌های آبزی‌پروری، در حوزه الگوی کشت منظور و از معافیت ۵۰ درصدی آب‌بها برخوردار شده است که در این راستا ضرورت دارد افزایش فعالیت‌های مربوط به آن و تامین نهاده‌ها و خوراک آبزیان براساس برنامه‌ریزی پیش رود.

گفتنی است؛ در جلسه امروز که همزمان با هفته نیروی انتظامی برگزار شد از سرهنگ هادی دیده‌ور فرمانده یگان حفاظت از منابع آبزی سازمان شیلات ایران به نمایندگی از نیروهای خدوم فراجا توسط معاون وزیر و رییس سازمان شیلات تقدیر به عمل آمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا