جهاد کشاورزیزراعتصنایع غذایی

دلایل افزایش قیمت چشمگیر شکر چیست؟

به گزارش داغ(دیده‌بان امنیت غذایی)، غلامحسین بهمئی با بیان اینکه شکر کشور از دو منبع داخلی و خارجی تأمین می‌شود، اظهار کرد: افزایش قیمت شکر از سال ۹۸ با حذف ارز ترجیحی و جایگزینی آن با ارز نیمایی آغاز شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت ارز نیمایی تأثیر زیادی بر قیمت شکرهای وارداتی دارد.

بهمئی با تأکید بر اینکه علاوه بر نرخ ارز نیمایی نرخ جهانی شکر نیز در قیمت وارداتی این کالا در داخل کشور مؤثر است، افزود: اخیراً با افزایش قیمت جهانی شکر روبه‌رو بوده‌ایم که بر قیمت این کالا در بازار داخلی کشور ما تأثیر گذاشته است.

به گفته وی؛ قیمت هر تن شکر وارداتی تحویل ایران از ۳۰۰ دلار به ۴۴۰ تا ۴۵۰ دلار افزایش داشته است.

بهمئی با اشاره به افزایش قابل توجه هزینه حمل و نقل، این مؤلفه را نیز بر افزایش قیمت شکر تأثیر گذار دانست.

وی تصریح کرد: هزینه حمل هر کیلوگرم شکر از بندر به طور متوسط از ۲۵۰ تومان به ۵۰۰ تومان رشد داشته است.

بهمئی توضیح داد: با توجه به هزینه‌های عنوان شد و هزینه‌های سربار هر کیلوگرم شکر خام وارداتی درب کارخانجات تصفیه شکر ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود.

دبیر انجمن صنفی کارخانجات تصفیه شکر درباره دلایل افزایش قیمت شکر داخلی نیز گفت: عمده دلیل افزایش قیمت شکر داخلی افزایش نرخ خرید تضمینی چغندر قند از کشاورزان است.

بهمئی یادآور شد: چغندرقند اولین محصولی بود که شورای تخصصی قیمت گذاری محصولات کشاورزی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی قیمت خرید تضمینی آن با ۲ برابر شدن به هر کیلو ۱۲۴۷ تومان رسید.

وی اظهار کرد: در صورت کاهش نرخ ارز نیمایی می‌توان به کاهش قیمت شکر وارداتی امیدوار بود در غیر این صورت امکان افزایش بیشتر قیمت وجود دارد.

به گزارش ایلنا؛ یک منبع آگاه در وزارت صمت به ایلنا گفت؛ از امروز قیمت خرده‌فروشی شکر در بسته‌های یک کیلویی از ۸۷۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان افزایش یافته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا