اسلایدجهاد کشاورزیشیلات و آبزیان

بازار جهانی در سیطره خاویار ایرانی

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، ناصر کرمی راد، مدیر کل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شیلات ایران در هشتمین همایش ملی ماهیان خاویاری که امروز ۲۷ تیر مصادف با ۱۸ جولای روز خاویار ایران برگزار شد، اظهار کرد: خاویار شناسنامه ایران در جهان است. در واقع از گذشته این محصول با نام ایران تا امروز جایگاه خود را حفظ کرده است.
وی با بیان اینکه هر کالای لوکسی با کلمه خاویار همراه است، افزود: پیش تر تجارت خاویار با صید پیش می‌رفت اما از سال ۲۰۱۰ میلادی که صید تجاری ماهیان خاویار دریای خزر ممنوع شد تولید و پرورش آن آغاز شد.
وی افزود: در دهه ۶۰ زنگ خطر برای ماهیان خاویار دریای خزر به صدا درآمد از این رو از ۳ دهه قبل مولدسازی ماهیان خاویاری کلید خورد، بنابراین امروز مزرعه پرورش ماهیان خاویاری از شمال تا جنوب ایران در حال توسعه است.
مدیر کل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شیلات ایران تصریح کرد: سال ۱۳۹۲ فاز نخست توسعه ماهیان خاویاری آغاز شد و در فاز دوم برنامه در نظر داریم که در کنار صید تجاری، توسعه متوازن تولید ماهیان خاویار در کشور به شکل پایدار حفظ شود.
کرمی راد با تاکید بر اینکه خاویار ایرانی یک مزیت جهانی است، گفت: هر مجموعه که تولید را آغاز می‌کند باید بازار آن را هم فراهم کرده باشد، کشور در حوزه تولید ماهیان خاویاری و تجارت آن بازار جهانی را در اختیار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا