اسلایدجهاد کشاورزی

بهره‌برداری از ۲۹۴ پروژه در دهه فجر در مناطق عشایری

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، شایان نادری در نشست رسانه‌ای در سالن کوچ به مناسبت دهه فجر، با بیان این که ۲۹۴ پروژه در دهه فجر امسال آماده افتتاح و بهره‌برداری است، افزود: اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح‌ها ۴۵۰ میلیارد تومان است و ۲۰ هزار خانوار عشایری در سراسر کشور از این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند.

افزایش ۳ برابری بودجه عشایری در سال ۱۴۰۲

وی از افزایش ۳ برابری اعتبارات حوزه عشایر در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: این رقم از ۸۷۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به رقم ۲۶۳۲ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است.

نادری به پرداخت ۱.۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه به عشایر اشاره و خاطرنشان کرد: تامین رفاه و نیازهای جامعه عشایری، به مجموعه‌ای از اقدامات سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها گره خورده است به طور مثال اگر وزارت نیرو پنل‌های خورشیدی که تکلیف شده را در اختیار جامعه عشایری قرار دهد، در درآمد عشایر تأثیرگذار خواهد بود و در زمینه راه‌اندازی خانه‌های بهداشت و مدارس مورد نیاز جامعه عشایری نیز، وزارتخانه‌های مربوطه باید وظیفه و حمایت لازم را انجام دهند.

افزایش تولید ۳۰ هزار تنی گوشت قرمز توسط عشایر با طرح تولید قراردادی

رییس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به این که تولید قراردادی دام عشایر در کشور آغاز شده، اظهار داشت: با اجرای تولید قراردادی، تولید گوشت توسط عشایر کشور به ۳۰ هزار تن می‌رسد که سهم عشایر را در تأمین گوشت قرمز افزایش خواهد داد.

به گفته وی، در این مدل، خوراک دام به دامداران داده می‌شود و زمانی که دام آماده عرضه به بازار شد از آن‌ها به قیمت روز خریداری می‌کنیم.

نادری افزود:‌ در گام نخست این طرح، با صاحبان یک میلیون رأس دام سبک در جامعه عشایری قرارداد بسته شده و در گام بعدی این تعداد را به ۶ میلیون رأس می‌رسانیم.

وی اضافه کرد: با گزارشی که از شرکت پشتیبانی امور دام کشور گرفتیم تأمین نهاده دامی در وضعیت مناسبی است و برای این طرح ۵۰۰ هزار تن نهاده لازم است که از نظر تأمین مشکلی وجود ندارد.

درآمد عشایر کافی باشد، این زندگی را رها نمی‌کنند

رییس سازمان امور عشایر ایران در خصوص برنامه‌های سازمان برای ماندگار کردن نسل جدید در زندگی عشایری، گفت: اگر درآمد عشایر کافی باشد آنان این زندگی را رها نخواهند کرد و ما هم تلاش می‌کنیم با اجرای طرح‌های مختلف از جمله تولید قراردادی گوشت، درآمد عشایر را افزایش دهیم.

وی به وقوع بحران خشکسالی در سال گذشته و مشکلات تأمین خوراک دام اشاره کرد و گفت: ۳۰ درصد دام کشور که بخشی از آن‌ها دام مولد بود سال گذشته روانه کشتارگاه شد که عرضه به بازار را در سال جاری کاهش داد.

نادری اضافه کرد: برای جبران کاهش دام‌ مولد، روش‌های ویژه آبستن‌سازی را در دام‌ عشایر به کار می‌گیریم تا بخش قابل توجهی از این دام‌ جایگزین شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا