به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر ایوب فصاحت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اخیراً با اتحادیه تعاونیهای روستایی سامانه جامعی برای کشت قراردادی راهاندازی کردیم که ما وظیفه نظارتی آن را برعهده داریم.
به گفته وی، امسال برای نخستین بار کشت قراردادی ذرت علوفهای را به عنوان یکی از محصولات تابستانه انجام دادیم.
دکتر فصاحت با بیان این که در تولید محصولات تابستانه کار عمدهای در حوزه تولید قراردادی رخ نداده است، افزود: در سطح حدود ۱۵ هزار هکتار، کشت قراردادی ذرت علوفه تابستانه را به صورت واقعی در ۴۰ تعاونی و ۸ استان آغاز کردیم.
وی ادامه داد: ظرف چندسال آینده به صورت کامل اتحادیه تولید ما در راستای نقشه راه الگوی کشت، کشت قراردادی را اجرا میکند بهطوریکه از همان ابتدا که دانه در زمین کشت و تحویل داده میشود، در سامانه ثبت میشود.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیم خشک و نیمهخشک کشور، در بخشهایی از آن باید در مصرف آب مدیریت صورت گیرد که براین اساس برای مدیریت تنظیم بازار، محصولاتی باید کشت شود که کمتر از میزان نیاز کشور تولید داریم.
دکتر فصاحت با بیان این که طرح الگوی کشت در قالب کشت قراردادی یکی از مسیرهای دستیابی به اجرای این طرح است، افزود: بنابر آمار در کشور ما ۵۲ تا ۵۳ درصد اراضی زیر ۲ هکتار و ۷۸ درصد زیر ۱۰ هکتار است که این امر نشان میدهد که این کشور برای رسیدن به حد نصاب نیاز به مجوز جدید دارد و در قالب تشکلها باید ساماندهی شود به طوری که، الگوی کشت در قالب تشکلها صورت گیرد.
وی با اشاره به این که بزرگترین تشکلها مربوط به تشکلهای تعاونی روستایی است، افزود: تعاونیهای تولید ۵۰۰ هزار نفر عضو و بیش از ۳.۶ میلیون هکتار اراضی را در اختیار دارند که این اراضی در قالب تعاونیهای تولید روستایی ساماندهی شدهاند و در مسیر کشت قراردادی، الگوی کشت را اجرایی میکنند.